TOKO sopii kaikille koirille väristä, koosta ja rodusta riippumatta!

 

TOKO

Toko eli tottelevaisuuskoe on kilpailumuoto, jossa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Toko -lyhennettä käytetään usein myös tottelevaisuuskoulutuksesta.

Tokossa kilpaillaan neljässä eri tasoluokassa, jotka ovat alokas-, avoin, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka. Kokeessa suoritetaan koesäännöissä määrätyt liikkeet tuomarin pisteyttäessä suoritukset. Kun koirakko kerää 80 % kaikista pisteistä, oikeuttaa se seuraavaan luokkaan siirtymiseen.

Tokon alempien luokkien liikkeet ovat enimmäkseen jokapäiväisessä elämässä tarpeellisia taitoja, esimerkiksi ohjaajan mukana seuraamista, paikalla oloa ja luokse tulemista, tosin kokeissa vaaditaan tavallista arkitottelevaisuutta täsmällisempiä suorituksia. Ylempiin luokkiin siirryttäessä liikkeet monipuolistuvat ja vaikeutuvat asteittain.

NPKH:n tokotreeneissä tavoitteena on harjoitella tottelevaisuuskokeissa vaadittavia liikkeitä joko harrastus- tai kilpailumielessä. Seurassa järjestetään mahdollisuuksien mukaan koulutuksia sekä epävirallisia ja virallisia tottelevaisuuskokeita.

TOKO-ryhmien treenivuoro on Majalla tiistai-iltaisin.

Tällä hetkellä meillä ei ole tarjota varsinaista ryhmätoimintaa eikä ohjattuja koulutuksia.

 TOKO-vastaava:
Jenni Mäntylä
puh 045 608 1441
email: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

TOKO- varavastaava:
Hanna Varhelahti
email: hanna.varhelahti (a) gmail.comKuvia treeneistä: